Aanbod muurschilderingen voor verschillende doelgroepen

gebruik onderstaande knoppen om te navigeren naar de juiste plek

 

muurschilderingen in de zorg

Muurschilderingen in de zorg

Afdelingen binnen een zorginstelling zijn vaak uniform.

Binnen zorginstellingen wordt dagelijks keihard gewerkt om de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden. Iedere keer weer zetten medewerkers zich met hart en ziel in voor de mensen die de zorg nodig hebben.

Toch zijn de verschillende afdelingen binnen een gebouw vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De gangen zijn wel een eenheid, maar kunnen nog wel wat meer eigenheid krijgen. Iedere afdeling is uniek, met zijn eigen team en bewoners. Dat mag de afdeling ook uitstralen!

Muurschilderingen zijn de ideale toevoeging!

Een muurschildering geeft iedere afdeling een eigen karakter. Ze zorgen voor meer kleur, een rustpunt, voor focus en herkenbaarheid.

Ze zorgen voor een positieve, levendige omgeving, verbeteren de stemming en dragen bij aan het woongenot. En dat allemaal zonder grote ingrijpende verbouwing of hoge kosten!

Dat maakt een muurschildering een zeer geschikt middel binnen instellingen (klein of groot), woongroepen en therapieruimtes.

 

Maatwerk

Een op maat gemaakte muurschildering draagt bij aan:

 • herkenbaarheid van een afdeling, zeer  geschikt voor mensen met dementie: een opvallende muurschildering zorgt voor een herkenningspunt, iets om je op te orienteren.
 • levendigheid: het zorgt voor contact en een praatje met anderen. Omdat ik vaak gebruik maak van elementen uit het verleden ontstaat er herkenning, kunnen mensen herinneringen ophalen en weerspiegelt het de identiteit van het gebied en de bewoners.
 • een huiselijke sfeer: zeer geschikt voor afdelingen, huiskamers en woonkamers met permanente bewoning. Het is goed ontspannen op een plek waar je je thuis voelt. Door de sociale interactie die ontstaan, bevorder je de onderlinge relaties.
 • vermindering ven stress: bij onrust is het soms al voldoende om even rustig te gaan zitten kijken: even wat afleiding. Natuurlijke muurschilderingen zorgen voor rust.
 • onderscheidend naar de buitenwereld: door muurschilderingen onderscheid de instelling zich van andere instellingen. Dit zorgt voor positieve reacties van de buitenwereld.

Voor wie?

 • zorg organisaties en instellingen voor ouderen (oa dagopvang en permanente bewoning)
 • zorg organistaties en instellingen in de gehandicaptenzorg met woongroepen en huiskamers
 • therapie ruimtes (fysiotherapie, huisartsen, tandartsen)
 • geestelijke gezondheidszorg

Het ontwerp

In mijn ontwerpen houd ik altijd rekening met de doelgroep waarvoor de schildering is bestemd. Ik stem de inhoud, grootte en kleurgebruik af op de wensen van de clienten en de werknemers, en ook op de rest van de ruimte waardoor de muurschildering naadloos past in het interieur. 

Iets om trots op te zijn! Iedere ruimte krijgt daarmee zijn eigen sfeer waardoor bewoners en hun familie zich meteen thuis zullen voelen. En ook voor de werknemers is een muurschildering een positieve factor in de werkbeleving!

Een ander bijkomend voordeel is dat een muurschildering niet in de weg staat,  geen ruimte inneemt en makkelijk is schoon te houden. Ideaal!

Werkwijze

 1. Vaak komt de eerste interesse voor een muurschildering vanuit de werknemers. Meestal wordt er, na intern overleg contact gezocht met mij, via mail of telefoon. Er volgt een oriënterend gesprek om alle wensen in kaart te brengen. Nadat ik de wensen en ruimte heb geïnventariseerd volgt de offerte. Na de goedkeuring daarvan volgt de ontwerpfase: Het ontwerp wordt helemaal afgestemd op  de wensen en mogelijkheden ter plekke. Zowel bewoners en als werknemers worden betrokken in het ontwerp. Wanneer iedereen tevreden is met het ontwerp kom ik schilderen!
 2. Ik werk gewoon tussen alle bedrijvigheid door, mensen hebben geen last van mij. Over het algemeen vinden bewoners het fantastisch om toe te kijken en een praatje te maken terwijl ik bezig ben. Ook voor werknemers ben ik een leuke extra touch op de werkvloer, vaak komen collega’s van andere afdelingen even kijken en de v orderingen bewonderen.
 3. Na een paar dagen (afhankelijk van de grootte van de schildering) ben ik klaar en neem ik weer afscheid. 

Nog even verder kijken? Hieronder een greep uit de muurschilderingen die ik al heb gemaakt binnen verschillende instellingen in de Achterhoek.

Portfolio muurschilderingen in de zorg

 • Stichting Markenheem, locatie schavenweide Doetinchem. 
 • Careaz, locatie Dr Jenny, Dinxperlo. Meerdere afdelingen.
 • Azora, locatie Schuylenburg, Silvolde. Meerdere muurschilderingen op verschillende afdelingen.
 •  De Zonnewijzer (holland Zorggroep) Halle Nijman. Dagopvang voor ouderen.

Geef jouw instelling de eigenheid en onderscheiding die ze verdient!

Muurschilderingen voor kinderen

Laat je fantasie erop los!

Voor kinderen kan het niet gek genoeg. Hun eindeloze fantasie maakt dat ze kunnen genieten van de mooiste en gekste plaatjes. Daarom zijn muurschilderingen ook zo geschikt om de ruimtes op te fleuren! 

Je kunt daarbij de werkelijkheid loslaten. Het mag gek, lief, kleurrijk en een beetje ondeugend zijn. Muurschilderingen geven rust, iets om naar te kijken, iets om je af te leiden als je een beetje bang bent of het spannend vindt. Zodat je je welkom voelt, op elke plek.

Iets om naar te zoeken, om te lachen en contact te zoeken. Kortom; iets om niet lang over te aarzelen!

Ik maak muurschilderingen op allerlei plekken:

 • kinderdagverblijven
 • consultatiebureaus
 • scholen
 • ziekenhuizen
 • huisarts of tandarts
 • slaapkamers
 • babykamers
 • etc.
muurschildering voor kinderen

Werkwijze

muurschildering voor kinderen

Na dit contact maak ik een offerte (zakelijk) of een prijs op maat (particulieren). Daarna volgt dan het ontwerp, indien dat nodig is.

Wanneer alles helder is en het ontwerp is klaar, dan kom ik schilderen! 

De verf die ik gebruik voor binnen is acrylverf.

Dit is een fijne, geurloze verf die snel droogt, mooie kleuren geeft en goed hecht. Ze kan zelfs worden schoongemaakt met een vochtig doekje!

 

Over het algemeen hoeft deze verf niet te worden afgelakt, maar in sommige gevallen kan dat toch handiger zijn. Bijvoorbeeld wanneer er heel veel kinderen langskomen met wellicht vieze vingers.

 

Bij het maken van muurschilderingen zijn een aantal zaken van belang; er is bijvoorbeeld enig verschil in de werkwijze tussen zakelijke contacten en particulieren:

Zakelijk: Voor zakelijke contacten maak ik altijd een eigen ontwerp, speciaal gericht op kinderen. Denk aan scholen en kinderopvanglocaties. Mijn eigen illustraties zijn hiervoor zeer geschikt! Doordat ik mijn eigen illustraties/ontwerpen maak zijn alle muurschilderingen daarmee ook vrij van auteursrecht schendingen.

Particulier: Bij particulieren kan het zijn dat er al een ontwerp is, bijvoorbeeld een geboortekaartje, of een plaatje van een favoriet dier of karakter. Deze muurschilderingen kan ik zeker ook maken, echter ik maak over het algemeen geen disney/pixar muurschilderingen (uitzonderingen daargelaten). Meestal stel ik dan voor om iets meer eigens te maken, in vergelijkbare stijl maar dan uniek. Dan weet je zeker dat je iets origineels in huis haalt! Zo ben je verzekerd van een unieke eyecatcher op je muur. 

Het maakt verder niet uit of de interesse zakelijk of prive is; contact is de eerste stap! Ik ben via mail, telefoon of whatsapp te bereiken.

 

Wat is verder nog belangrijk? Vermeld deze informatie vast in je bericht, dan kan ik je zo goed mogelijk helpen.

 • voor wie mag de muurschildering gemaakt worden?
 • hoe ziet de ruimte er uit? 
 • wat is de ondergrond van de muur qua kleur en structuur?)
 • is er al een ontwerp? 
 • wat is je adres?
muurschildering laten maken

portfolio muurschilderingen voor kinderen

Verschillende consultatiebureaus van Yunio, regio Achterhoek

Kinderkamers en babykamers

Muurschilderingen overige ruimtes

Muurschilderingen buiten

Een muurschildering op je tuinmuur of gevel.

Je hebt een mooie tuin met een grote muur eromheen. Of een schuurtje er in. Die muur is fijn, hij bakent je tuin af en geeft een geborgen en veilig gevoel, maar hij staat ook je uitzicht in de weg. 

Een muurschildering is dé oplossing! Je creëert daarmee het uitzicht dat je wilt, helemaal passend bij de stijl van je tuin. Dan kun je nóg meer genieten en ontspannen in je eigen paradijs.

Met verf speciaal geschikt voor buitenmuren kun je jaren genieten van deze muurschildering. 

 • Heb je geen geschikte muur maar ben je wel op zoek naar decoratie? Ik maak ook digitale ontwerpen van allerlei thema’s, die je vervolgens kunt laten drukken op verschillende materialen! Ideaal om op te hangen of in een frame te spannen, zodat je toch gebruik maakt van de muur.