Ga naar: Muurschilderingen voor kinderen

Muurschilderingen in de zorg

Binnen zorginstellingen wordt dagelijks keihard gewerkt om de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden. Dagelijks zetten de werknemers zich met hart en ziel in voor de mensen die zorg nodig hebben. Het gebouw wordt zo optimaal mogelijk ingericht, om iedereen de ruimte te geven.

Toch zijn de verschillende afdelingen binnen een gebouw vaak nauwelijks van elkaar te onderscheiden. De gangen zijn wel een eenheid, maar ook een beetje saai. Het ziekenhuisgevoel ligt op de loer.

Muurschilderingen brengen hierin verandering! Een muurschildering geeft iedere afdeling een eigen karakter. Ze zorgen voor meer kleur, een rustpunt, voor focus en herkenbaarheid. Ze zorgen voor een positieve, levendige omgeving, verbeteren de stemming en dragen bij aan het wooncomfort. En dat allemaal zonder een grote ingrijpende verbouwing of hoge kosten! Dat maakt muurschilderingen een zeer geschikt middel binnen instellingen (klein of groot)

Een op maat gemaakte muurschildering draagt bij aan:

  • herkenbaarheid van een afdeling, zeer  geschikt voor mensen met dementie: een opvallende muurschildering zorgt voor een herkenningspunt, iets om je op te orienteren.
  • levendigheid: het zorgt voor contact en een praatje met anderen. Omdat ik vaak gebruik maak van elementen uit het verleden ontstaat er herkenning, kunnen mensen herinneringen ophalen en weerspiegelt het de identiteit van het gebied en de bewoners.
  • een huiselijke sfeer: zeer geschikt voor afdelingen en woonkamers binnen een verzorgingstehuis. Het is goed ontspannen op een plek waar je je thuis voelt. Door de sociale interactie die ontstaan, bevorder je de onderlinge relaties.
  • vermindering ven stress: bij onrust is het soms al voldoende om even rustig te gaan zitten kijken: even wat afleiding.
  • Door bewoners actief te betrekken in de ontwerpfase ontstaat het gevoel van eigenaarsschap.

In mijn ontwerpen houd ik altijd rekening met de doelgroep waarvoor de schildering is bestemd. Ik stem de inhoud, grootte en kleurgebruik af op de wensen van de bewoners en de werknemers, en ook op de rest van de ruimte waardoor de muurschildering naadloos past in het interieur. 

Iets om trots op te zijn! Iedere afdeling krijgt daarmee zijn eigen sfeer waardoor bewoners en hun familie zich meteen thuis zullen voelen. En ook voor de werknemers is een muurschildering een positieve factor in de werkbeleving!

Een ander bijkomend voordeel is dat een muurschildering niet in de weg staat,  geen ruimte inneemt en makkelijk is schoon te houden. Ideaal!

Werkwijze

Vaak komt de eerste interesse voor een muurschildering vanuit de werknemers. Meestal wordt er dan door iemand van de facilitaire dienst contact gezocht met mij, via mail of telefoon. Er volgt een oriënterend gesprek, en daarna neem ik op de desbetreffende afdeling contact op met een werknemer/contactpersoon. Nadat ik de wensen en ruimte heb geïnventariseerd volgt de offerte. Na de goedkeuring daarvan volgt de ontwerpfase: Het ontwerp wordt helemaal afgestemd op  de wensen en mogelijkheden ter plekke. Wanneer iedereen tevreden is met het ontwerp kom ik schilderen!

Nog even verder kijken? Hieronder een greep uit de muurschilderingen die ik al heb gemaakt binnen verschillende instellingen in de Achterhoek.

Stichting Markenheem, locatie schavenweide Doetinchem. 

Careaz, locatie Dr Jenny, Dinxperlo. Meerdere afdelingen.

Azora, locatie Schuylenburg, Silvolde. Meerdere muurschilderingen op verschillende afdelingen.

Geef jouw zorginstelling de eigenheid en onderscheiding die ze verdient!

Muurschilderingen voor kinderen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.